Dostupni linkovi

logo-print

LONDON


Britanska policija istrazzuje navode o trovanju bivsseg ruskog sspijuna koji je optuzzio svoje nekadassnje kolege za umessanost u terorizam i ubistva, a analiticcari ocenjuju da takav navodni atentat nosi peccat tajnih operacija ruskih sluzzbi.
Nekoliko britanskih listova izvestilo je u nedelju da se 43-godissnji pukovnik Aleksandar Litvinenko od 1. novembra nalazi u bolnici, sa simptomima trovanja opasnog po zzivot.
Litvinenko se razboleo nakon ssto je ruccao sa jednim Italijanom koji mu je kazao da ima informacije o ubistvu ruske novinarke Ane Politkovske, o kojem je bivssi agent vodio istragu, preneli su britanski mediji.
Posle devet meseci provedenih u zatvoru, Litvinenko je napustio Rusiju i u novembru 2000. zatrazzio azil u Velikoj Britaniji, dve godine nakon ssto je javno optuzzio svoje nadredjene u Sluzzbi bezbednosti (FSB) da su mu naredili da ubije tajkuna Borisa Berezovskog, u to vreme mochnog insajdera u Kremlju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG