Dostupni linkovi

logo-print

BERLIN


Otmica u srednjoj sskoli u mestu Emsdetenu u Severnoj Rajni-Vestfaliji je okonccana, a kidnaper je mrtav. Za sada se ne zna da li je izvrssio samoubistvo ili ga je policija ubila. Oko njegovog tela nalazi se eksploziv koji struccnjaci tek moraju da deaktiviraju.
Naoruzzani mladich jutros je upao u sskolu i, pucajuchi okolo, ranio osam osoba. Potom je kao taoce zadrzzao visse djaka i jednu nastavnicu.
Otmiccar je 18-godissnji bivssi djak realke "Sestra i brat SSol", koji je prossle godine zavrssio sskolu. O motivima koji su ga naterali na to delo nije za sada nissta poznato.
U aprilu 2002. u Gutenberg-Gimnaziji u Erfurtu 19-godissnji bivssi djak upao je u sskolu, zatvorio u jednu od uccionica taoce i ubio 13 nastavnika, dvoje djaka i jednog policajca, Otmiccar je na kraju i sam ubio.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG