Dostupni linkovi

logo-print

NEW DELHI


Indija je danas uspješno testirala projektile srednjeg dometa, koji mogu nositi nuklearne bojeve glave, i imaju domet do 300 kilometara, izjavio je predstavnik ministarstva obrane. Projektili Pritvi ispaljeni su u Bengalski zaljev sa probnog poligona u Čandipuru. Indija je testirala projektil tri dana poslije sličnog testa u Pakistanu, kada je ispaljen projektil Gauri, koji takodje može nositi nuklearnu glavu, a koji je poznat i pod nazivom Hatf 5.

HANOJ
Američki predsjednik Džordž Buš pozvao je Kinu da izvrši pritisak na Sjevernu Koreju da odustane od programa nuklearnog naoružanja.
"Kina je izuzetno važna država i Sjedinjene Američke Države čvrsto vjeruju da suradnjom možemo pomoći rješenju problema kakvi su Sjeverna Koreja i Iran", rekao je Bush u razgovoru sa kineskim predsjednikom Huom Jintaom u Hanoju.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG