Dostupni linkovi

logo-print

GAZA


Vladajuca palestinska militantna grupa Hamas saopsstila je u utorak da u programu rada predlozene vlade nacionalnog jedinstva nece biti priznavanje Izraela ili prihvatanje modela dve drzave za resenje izraelsko-palestinskog sukoba.
Portparol Hamasa Favzi Barhoum je istakao da ovaj pokret necce ucci ni u jednu palestinsku vladu koja priznaje Izrael.
Pokret Fatah predsednika Mahmuda Abbasa i Hamas su se dogovorili prethodno da Mohammad al-Shbeir, bivsi predsednik Islamskog univerziteta u Gazi, bude novi premijer u vladi nacionalnog jedinstva koja cce biti formirana krajem novembra.
Hamas je pristao na formiranje nove vlade nakon vissemesecne izolacije sa Zapada zbog odbijanja da prizna jevrejsku drzzavu i odrekne se nasilja.
U nedjelju je ssef palestinske diplomatije Mahmud Zaghar prihvatio predlog Arapske lige od odrzavanje mirovne konferencije s Izraelom, ssto je prvi put da Hamas pokazuje spremnost na ustupke jevrejskoj drzzavi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG