Dostupni linkovi

logo-print

LONDON


Britanski premijer Tony Blair ponovio je u utorak nezavisnoj američkoj komisiji o Iraku da je globalno rješenje na Bliskom istoku neophodno a da Iran predstavlja "stratešku prijetnju u regionu".
Rezolucija izraelsko-palestinskog sukoba mora biti apsolutni prioritet, dok "strateški izbor" mora biti predočen Iranu kao i Siriji, rekao je Blair. Premijer je prenio svoje preporuke Studijskoj grupi o Iraku koja se sastaje u Washingtonu, a za koju je on govorio putem videolinka.
Ova komisija, koja je saslušala u ponedjeljak predsjednika Georgea W. Busha, zadužena je da razmotri izmjene strategije u Iraku.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG