Dostupni linkovi

logo-print

BERLIN


Grupa nemackih i americkih advokata podnela je tuzzbu nemacckom tuziocu protiv odlazecceg ministra odbrane SAD Donalda Ramsfelda i joss nekoliko zvanicnika Bussove administracije zbog navodnog odobravanja muccenja protiv osumnjiccenih za terorizam.
Tuzzba je podneta u ime 11 bivssih iracckih zatoccenika u americckom zatvoru Abu Graib u blizini Bagdada i jednog pritvorenika u kampu Gvantanamo na Kubi.
Nemaccki zakon omoguccava procesuiranje ratnih zloccina bez obzira gde su poccinjeni. Federalno tuzzilastvo ove zemlje odbilo je sliccnu tuzzbu 2004. godine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG