Dostupni linkovi

logo-print

BERLIN


Grupa nemackih i americkih advokata podnela je tuzzbu nemacckom tuziocu protiv odlazecceg ministra odbrane SAD Donalda Ramsfelda i joss nekoliko zvanicnika Bussove administracije zbog navodnog odobravanja muccenja protiv osumnjiccenih za terorizam.
Tuzzba je podneta u ime 11 bivssih iracckih zatoccenika u americckom zatvoru Abu Graib u blizini Bagdada i jednog pritvorenika u kampu Gvantanamo na Kubi.
Nemaccki zakon omoguccava procesuiranje ratnih zloccina bez obzira gde su poccinjeni. Federalno tuzzilastvo ove zemlje odbilo je sliccnu tuzzbu 2004. godine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG