Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Srpska kompanija "Delta" i hrvatski "Agrokor" objavili su danas da su ussli u stratessko partnerstvo udruzzivanjem svojih trgovinskih lanaca.
Generalna direktora "Delta M grupe" Ivana Veselinovich rekla je da che biti spojeni maloprodajni deo "Delta M grupe" i "Agrokorov" trgovinski lanac "Konzum".
Spajanje bi trebalo da bude zavrsseno za najmanje godinu dana, rekla je Veselinovicheva, istakavssi da bi 2009. godine zajedniccka firma "Delte" i "Agrokora", koji su 2000. imali promet od pet milijardi evra, mogla da se pojavi na Londonskoj berzi.
Na trzzisstu Srbije, kako je kazala, "Agrokor" trenutno uccestvuje sa manje od jednog procenta, dok "Delta" nije prisutna na hrvatskom trzzisstu.
Prema reccima potpredsednice za strategiju "Agrokora" Ljerke Puljich svaka kompanija cce na svom trzzisstu ostati sa sadassnjim udelom kapitala.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG