Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Prvooptuzzeni Sreten Popovich i drugooptuzzeni Miloss Stojanovich odbacili su danas krivicu za saizvrssilasstvo u ratnom zloccinu protiv ratnih zarobljenika - brache Ilije, Argona i Mehmeta Bitichija u Petrovom Selu 1999. godine.
Izjassnjavajuchi se o optuznici pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu, Popovich je negirao da je brachu Bitichi, americcke drzzavljane albanskog porekla, lissio prava na praviccno sudjenje i na taj naccin pomogao nepoznatim osobama MUP-a Srbije i Specijalne antiteroristiccke jedinice (SAJ) u izvrssenju kriviccnog dela.
Popovich, tada komandir voda Operativno-poternih grupa Posebnih jedinica policije, 7. jula je u nastavnom centru u Petrovom selu bio je dezzurni staressina za obuku pripadnika SAJ-a.
Posmrtni ostaci brache Bitichi pronadjeni su 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom Selu, a ruke su im bile vezane zzicom na ledjima.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG