Dostupni linkovi

logo-print

JERUSALIM


Ssefica izraelske diplomatije Tzipi Livni izjavila je u ponedeljak da ce se nova palestinska vlada ceniti po delima.
Pokret Fatah predsednika Mahmuda Abbasa i vladajucci Hamas su se dogovorili da Mohammad al-Shbeir, bivsi predsednik Islamskog univerziteta u Gazi, postane buduci premijer u vladi nacionalnog jedinstva koaj cce biti formirana krajem novembra.
Doktorirao je mikrobiologiju u SAD. Smatraju ga simpatizerom islamistickog pokreta Hamas, mada nikada nije pripadao toj organizaciji. Hamas je pristao na formiranje nove vlade nakon vissemesecne izolacije Zapada zbog odbijanja da prizna jevrejsku drzzavu i odrekne se nasilja.
Sadassnji palestisnki kabinet na ccelu sa Hamasom slozzio se sa juccerassnjim pozivom Arapske lige za odrzzavanje medjunarodne mirovne konferencije u cilju ressavanje izraelsko – palestinskog sukoba, ssto se ocenjuje kao prvi korak ove organizacije u prihvatanju pregovora sa jevrejskom drzavom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG