Dostupni linkovi

VASSINGTON


Demokrate, koje su osvojile vechinu u americckom Kongresu, najavili su danas da che trazziti da postepeno povlaccenje iz Iraka poccne u narednih ccetiri do ssest meseci, ali se Bela kucha usprotivila postavljanju rokova.
Senator Karl Levin, demokratski predstavnik iz Miccigena, za koga se occekuje da che, u novom sazivu Kongresa, biti na ccelu odbora Senata za vojna pitanja, izjavio da cce zatraziti od Bussove administracije da iracckim vlastima kazze da prisustvo americckih vojnika nije "beskrajno i da je, u stvari, potrebno da postepeno povlaccenje vojnika iz Iraka poccne u narednih ccetiri do ssest meseci", rekao je Levin televiziji Ej-Bi-SI (ABC).
Buss insistira da vojnici SAD ne napusstaju Irak dok Iraccani ne budu sposobni da preuzmu odgovornost za bezbednost u u toj zemlji, a visse puta je ponovio da odbija da postavlja rokove za povlaccenje, jer bi to samo ohrabrilo pobunjenike.
Grupa za Irak, u kojoj su predstavnici demokrata i republikanaca, trebalo bi da sutra predstavi Bussu svoj izvesstaj, u kome se nalaze i preporuke za promene politike prema Iraku.
XS
SM
MD
LG