Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski premijer Milo Djukanovic i predsednik Vlade Kosova Agim Ceku razgovarali su danas o procesu odredjivanja konacnog statusa Kosova i buducim zajednickim projektima. Na kraju prve posete nekog visokog zvaniccnika Kosova Crnoj Gori otkako je ta pokrajina pod medjunarodnim protektoratom, premijer Ceku je rekao da ce status Kosova biti utvrdjen do kraja godine, proglasenjem njegove nezavisnosti.
On je pozvao je danas raseljenike sa Kosova koji zzive u Crnoj Gori da se vrate na svoja ognjissta.
CCeku je izrazio spremnost Vlade Kosova da svim povratnicima obezbedi uslove za bezbedan zzivot i "sva prava koja uzzivaju i ostali gradjani Kosova".
Crnogorski premijer Milo Djukanovic je potvrdio da ce njegova zemlja prihvatiti svako resenje koje bude utvrdila medjunarodna zajednica.
On je rekao da je Crna Gora zainteresovana da se status Kosova resi "bez odlaganja" i odbacio optuzbe da pozivanjem u zvanicnu posetu predsednika privremene vlade Kosova u jeku pregovora o statusu Pokrajine nanosi stetu Srbiji.
On je istakao da je i gosta obavestio da je Srbija strateski partner Crne Gore.
"Ne pretendujemo da kroz ovakve razgovore opredeljujemo finalni status Kosova, ali kakav god on bio to je sused Crne Gore s kojim mi moramo razvijati dobre odnose", rekao je Dukanovic.
XS
SM
MD
LG