Dostupni linkovi

logo-print

JOHANEZBURG


Piter W. Bota che za mnoge ostati simbol aparthejda, ali mi ga takodje pamtimo po naporima koje je uccinio za postizanje konaccnog mira u nassoj zemlji, izjavio je danas bivssi lider Juzznoafriccke Republike Nelson Mandela.
Bota je umro jucce u 90. godini, a narod u Juzznoafricckoj Republici danas se secha bivsseg predsednika, koji je vladao tokom 1970-ih i 1980-ih, u vreme najzzesscheg aparthejda u toj zemlji.
"Nassa korespodencija sa gospodinom Botom, dok smo bili u zatvoru, bila je vazzan deo tih poccetnih koraka, kao i kasniji dogovor da se liccno sretnemno u Tajnhajsu", rekao je Mandela koji je za vreme Botine vlasti proveo 27 godina u zatvoru.
Mandela je istakao da smrt Bote treba svima u Juzznoafricckoj Republici da posluzzi za podsechanje kako je drzzava spasena od samounisstenja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG