Dostupni linkovi

SIDNEJ


Duhovni lider muslimanske zajednice u Australije Al Hilali necche mocci da drzzi propovedi tri meseca ali cce ostati na toj funkciji, odluccio je savet glavne dzamije u Sidneju u kojoj je muftija ove sedmice uporedio zzene bez vela sa "neraspakovanim mesom", odnosno da time prizivaju silovanje. Nakon burnih reakcija javnosti, ukljuccujucci i australijskog premijera Dzona Hauarda (John Howard), muftija se izvinio rekavssi da je njegova izjava pogressno protumaccena i da je jedino zzeleo da sacuva ccast zzena.
On je medjutim odbio da podnese ostavku, isticcuci da cce to ucciniti jedino ukoliko se svet "occisti" od uticaja Bele kucce.
Al Hilali, poreklom Egipccanin, u vise navrata je negirao Holokaust, pohvalno je govorio o bombassima samoubicama koji napadaju izraelske ciljeve, optuzzujucci Jevreje za sve probleme. Teroristiccki napad na SAD 2001. okvalifikovao je kao "Bozzji posao".
Australijskog premijera Hauarda, britanskog Blera i americkog predsednika Busa nazvao je "osovinom zla".
U Australiji zzivi 350 hiljada muslimana. U decembru je u Sidneju dosslo do zzestokih sukoba grupe belaca i mladih muslimanskog porekla.
XS
SM
MD
LG