Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Slucaj Glavas ne treba politizovati, porucio je danas hrvatski predsednik Stjepan Mesic. On je istakao da neccije pritvaranje ne sme da zavisi od odnosa politicckih snaga.
SARAJEVO
Bivsi direktor Privredne banke Srpsko Sarajevo (PBSS) Momcilo Mandic osudjen je danas na jedinstvenu zatvorsku kaznu od devet godina, po optuzznici za malverzacije, nezakonito finansirajucci predizbornu kampanju Srpske demokratske stranke 1998. godine.
Treceoptuzenom Miloradu Govedarici, bivsem direktoru fiktivnog preduzeca "Matres" preko kojeg su realizirane sumnjive novcane transakcije izrecena je zatvorska kazna od cetiri godine, dok su bivsi ovlasceni predstvanik firme "Spekta", drugooptuzeni Milovan Bjelica i bivsi predsednik Poverenstva tadasnjeg Srpskog Sarajeva, cetvrtooptuzeni Mirko Sarovic oslobodeni optuzbi zbog nedostatka dokaza.
Mandic je osloboden optuzbi za organizovani kriminal, kao i za krivicno delo pomaganja haskim optuzenicima. Sud ga je obavezao da nadoknati Privrednoj banci Sarajevo 4.446.000 konvertibilnih maraka (KM).
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG