Dostupni linkovi

logo-print

BAGDAD


U iracckom gradu Mosul uvedena ja zabrana vozznje automobilima. Pojacane mere bezbednosti usledile su nakon pretnje pobunjenika da cce napasti policijske punktove ukoliko ne bude oslobodjeno iz zatvora nekoliko njihovih saboraca. U ovom gradu u poslednja 24 ccasa pronadjeno je 12 lesseva, medju njima i ccetiri policajca.
Dvadeset osam poginulih iracckih policajaca najnoviji je bilans napada pobunjenika iz zasede u ccetvrtak u Bakubi. Snage bezbednosti su saopsstile da je tom prilikom ubijeno i nekokliko desetina terorista.
Akcije pobunjenika su nastavljene uprkos juccerassnje optimisticne izjave iracckog premiejra Nurija al Malikija da iraccke snage mogu da saseku nasilje u narednih ssest meseci ukoliko dobiju visse oruzzja i odgovarajucu obuku od americkih trupa. On je za sadassnju lossu bezbednosnu situaciju optuzzio medjunarodne snage predvodjene SAD-om.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG