Dostupni linkovi

BEOGRAD


Anton Nikiforov, portparol Tuzilastva Haskog tribunala, izjavio je za Radio Slobodna Evropa da Nebojsa Pavkovic nije dao izjavu Tribunalu da se Aco Tomic, bivsi sef Kontraobavestajne sluzbe, sastajao sa Ratkom Mladicem, ali da je takvu izjavu dao istraznim organima u Srbiji.
Bivssi ssef Vojne sluzzbe bezbednosti, general Aco Tomic u izjavi za Radio Slobodna Evropa nije potvrdio ni demantovao navode da je Vojna sluzzba bezbednosti u vreme kada je on bio na njenom celu znala gde se nalazi Ratko Mladic. Tomic je rekao da ga niko od sudskih I istrazznih organa nije pozvao na razgovor povodom tvrdnji u medijima da je protiv njega pokrenuta istraga zbog ucesca u skrivanju haskog optuzzenika Ratka Mladica. Na pitanje da li je Vojna sluzzba bezbednosti u vreme kada je on bio ssef znala gde se krije Mladic Tomic je odogovorio: «Pa zasto je to vazzno? To je onda direktno pitanje da li smo mi operativno radili onda na Mladicu, ili nismo. Ja vam kazzem da nije bilo zahteva, prema tome nismo. Dok sam ja bio nacelnik Sluzzbe, nikada mi niko nije postavio nikaklav zahtev da se hapsi Ratko Mladic. Ni tuzzilastvo, ni policija, ni rukovodstvo drzzave I Vojske».
Beogradski "Blic" je objavio da je nekadassnji naccelnik Generalsstaba VJ Nebojssa Pavkovich dao Hasskom tribunalu izjavu da se bivssi naccelnik Uprave vojne bezbednosti Aco Tomich sastajao s Ratkom Mladichem, kao i da sadassnji ssef vojne obavesstajne sluzzbe Svetko Kovacc zna gde se odbegli general krije.
Beogradski mediji javljaju da su za skrivanje Mladicha osumnjicceni i generali Nebojssa Pavkovich, Dragoljub Ojdanich, Momccilo Perissich i Branko Krga.
XS
SM
MD
LG