Dostupni linkovi

logo-print

WASHINGTON


Američki predsjednik George W. Bush u četvrtak je potpisao zakon koji će omogućiti izgradnju 1126 km duge ograde duž granice s Meksikom što će uz druge mjere pridonijeti obuzdavanju ilegalne imigracije, što je važno pitanje u kampanji za parlamentarne izbore 7. novembra.
"Nažalost SAD desetljećima nisu u cijelosti kontrolirale svoje granice i zato je ilegalna imigracija u porastu. Naša je odgovornost ojačati zakone i osigurati granice", kazao je Bush na svečanosti potpisivanja zakona u Bijeloj kući.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG