Dostupni linkovi

logo-print

PRIŠTINA


Alijansa za novo Kosovo, nova je politička stranka koju je osnovao kosovski multimilijunaš Bexhet Pacolli, građevinski tajkun koji živi u Švicarskoj a njegovo poslovno carstvo rašireno je po Europi, posebno u zemljama bivšega Sovjetskog Saveza. Na osnivačkoj skupštini stranke u četvrtak u Prištini, Pacolli je rekao da će Alijansa za novo Kosovo "kroz ekonomski razvoj i borbu protiv korupcije promijeniti fizionomiju Kosova". Najavio je da će stranka učestvovati na opštim izborima 2007. godine i da će učiniti sve da odvoji politiku od kriminala.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG