Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Zalbeno vece Haskog suda potvrdilo je odluku prvostepenog vecha o spajanju postupka protiv hrvatskog generala Ante Gotovine s procesom protiv generala Ivana Cermaka i Mladena Markaca, odbacujuchi primedbe odbrane.
Tuzzilasstvo je u februaru zatrazzilo zajedniccko sudjenje.
General Gotovina optuzen je 2001., a generali Cermak i Markac 2005. za zlocine protiv covecnosti pocinjene protiv srpskog civilnog stanovnistva tokom i nakon operacije Oluja 1995. Cermak i Markac su se odmah nakon objaviljavanja optuznice dobrovoljno predali ICTY-u, i od decembra 2005. na privremenoj slobodi u Hrvatskoj cekaju pocetak sudenja. Gotovina je nakon cetiri i po godine u bekstvu, uhapssen je u Sspaniji krajem prossle godine.
Sva trojica su izjavila pred Hasskim sudom da se ne oseccaju krivim.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG