Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Branimir Glavass, osumnjiccen za ratne zloccine nad srpskim civilma u Osijeku 1991. krenuo je u istrazzni zatvor u Zagrebu, nakon ssto mu je Mandatno-imunitetska komisija Hrvatskog sabora ukinula poslanicki mandat.
Komisija je prihvatila ponovljeni zahtev istraznog sudije ZZupanijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da se Glavassu ukine imunitet radi pritvora u istrazi o uccesschu u nezakonitima hapssenjima, zatvaranjima, muccenjima i likvidacijama civila uglavnom srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. godine, zbog mogucheg uticaja na svedoke.
Recc je o istom zahtevu o kojem je Komisija raspravljala i u ponedeljak, ali tada nije donela odluku, ocenivssi da je sudija
pogressio u proceduri.
Komisija je danas prihvatila i istovetan zahtev ZZupanijskog drzzavnog tuzzilasstva iz Zagreba, koje je zatrazzilo pritvaranje Glavassa u istom postupku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG