Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Lider Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihich razgovarali su iza zatvorenih vrata, na Dodikovom imanju kod Banjaluke, o buduchem formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini.
Tihich, ccija je stranka osvojila najvisse mandata za Parlament BiH, potvrdio je za sarajevski "Dnevni avaz" da je u Banjaluku jucce otputovao na Dodikov poziv.
On je kazao da je tokom razgovora bilo recci o sprovodjenju izbornih rezultata, ali da nije postignut nijedan konaccan dogovor.
Tihicc je ocenio da je potrebno formirati partnersku vladu, ali da iz pregovora o buduchnoj vlasti ne treba iskljucciti Silajdzzichevu stranku za BiH, a ccemu se Dodikova partija protivi.
Dodik je, prema pisanju sarajevskog dnevnika, u konsultacijama sa ostalim strankama insistirao da mesto predsedavajucheg Saveta ministara BiH pripadne njegovoj stranci.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG