Dostupni linkovi

logo-print

SUBOTICA


Autobusi sa kosovskim Albancima, koji su sinoch zadrzzani na graniccnom prelazu Kelebija nisu pussteni da udju u Srbiju, a putnici su nastavili put autobusima sa srpskim registarskim tablicama koji su naknadno dossli po njih, saznaje agencija Beta.
Na graniccnim prelazima Kelebija i Horgoss sinoch su zadrzzani autobusi crnogorskih i austrijskih registracija koji su prevozili gradjane Kosova albanske nacionalnosti, na privremenom radu u inostranstvu.
Njima inspektori Ministarstva za kapitalne investicije nisu odobrili ulazak u zemlju, jer prevoznici nisu imali uredne dozvole za prolazak kroz Srbiju. Putnici su ccekali nekoliko sati dok po njih nisu dossli autobusi s srpskim registarskim oznakama.
Osman Berat, vozacc jednog od autobusa, potvrdio je da je prevoznicima istekla srpska dozvola, ali je dodao da je zatrazzena od Privredne komore Srbije i nije dobijena, ssto do sada nije stvaralo probleme jer su vozacci uvek bili spremni
da plate mandatnu kaznu kako bi stigli do odredissta.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG