Dostupni linkovi

logo-print

PEKING


Francuski predsednik ZZak SSirak (Jacques Chirac) doputovao je danas u ccetvorodnevnu posetu Kini, gde che sa najvissim drzzavnim zvaniccnicima razgovarati o trgovini i severnokorejskom nuklearnom programu.
Evropska unija objavila je danas izvesstaj u kome poziva Kinu da ssire otvori svoje trzzisste stranoj konkurenciji. Peking bi trebalo da pokazze da je trgovina "dvosmerna ulica", tako ssto che se visse otvoriti stranim kompanijama, pisse u dokumentu.
Evropska unija, koja je postala najvechi uvoznik proizvoda iz Kine, imala je prossle godine deficit od 106 milijardi evra u trgovinskoj razmeni sa Kinom. Brisel i Peking se spore oko jeftine obuche i tekstila iz Kine.
SSirak predvodi delegaciju od 30 privrednika koji che imati razgovore tokom posete Kini. Francuska se, od zemalja EU, najvisse zalazze za trgovinsku razmenu sa Kinom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG