Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski knjizzevnik Jevrem Brkovich (73), koji je pretuccen ispred svog stana u Podgorici, van je zzivotne opasnosti, potvrdili su danas lekari Klinicckog centra Crne Gore.
On je sinocc povredjen, a njegov vozac Srdan Vojicic (34) je ubijen kada su trojica maskiranih lica napala metalnim sipkama Brkovicca dok je ispred zgrade u kojoj stanuje u Podgorici ccekao svog pratioca.
Vojicic je ubrzo stigao, istracao iz vozila i pokusao da odbrani Brkovica, ali je u tom trenutku pogodjen pucnjima iz pistolja koje je ispalio jedan od napadaca.
Nedaleko od mesta ubistva istrazitelji su pronasli pistolj iz koga je najvjerovatnije pucano i smedju krvavu "duksericu" za koju nije saopssteno kome pripada.
Jevrem Brkovich je izjavio da iza napada na njega stoje liccnosti koje su se prepoznale u njegovom najnovijem romanu "Ljubavnik Duklje".
"Naruccioci ubistva su mafiozi koji su se prepoznali u mom romanu", kazao je Brkovich Televiziji Crne Gore i dodao je to i occekivao.
U jednom poglavlju knjige Brkovich opisuje venccanje u Milanu u kome, i pored toga ssto je koristio pseudonime, postoje snazzne asocijacije na desetak liccnosti sa crnogorske kriminalne i javne scene.
On je visse puta bio meta napada. Poccetkom devedesetih, kada je iznosio antiratne stavove, na njega je dva puta pucano. Brkovich je tada napustio Crnu Goru i sedam godina zziveo u Hrvatskoj.
Poslednjih godina visse puta su razbijeni prozori Brkovichevog stana u Podgorici, a sliccni napadi su izvedeni i na redakciju Crnogorskog knjizzevnog lista koji uredjuje.
XS
SM
MD
LG