Dostupni linkovi

logo-print

BUDIMPESTA


U Budimpessti i dalje traju sukobi policije i demonstranata koji su danas izassli na ulice madjarske prestonice kako bi protestovali zbog politike premijera Ferenca Djuccanja, bass u vreme obelezzavanja 50.-te godissnjice pobune protiv sovetske vlasti.
Madjarski mediji su javili da broj povredjenih u sukobima raste, ali za sada nema zvaniccnih saopsstenja policije ili medicinskih sluzzbi o njihovom brojuRanije je javljeno da je nekoliko osoba povredjeno. Policija i pripadnici specijalnih jedinica pokussavaju da rasteraju demonstrante koristechi suzavce, vodene topove i gumene metke.
Najvissi madjarski funkcioneri na ccelu sa Djurccanjem vecceras su, i pored nereda u Budimpessti, prisustvovali su na Trgu Heroja otkrivanju spomenika posvechenog madjarskoj revoluciji iz 1956. godine. Ceremoniji nije prisustvovao madjarski predsednik Laslo SSojom, a prvobitno je bilo javljeno da ni Djurccanj neche biti prisutan. U vreme ceremonije otkrivanja spomenika, na oblizznjem trgu u centru Budimpesste policija je pokussavala da rastera oko 2.000 demonstranata.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG