Dostupni linkovi

logo-print

BRATISLAVA


Bivssi autoritarni slovaccki premijer Vladimir Meccijar trazzio je bez uspeha od lidera slovacckih nacionalista Jana Slote da se povucce s ccela stranke i da ne komplikuje poziciju nove vlade u inostranstvu, pisse danas slovaccka sstampa.
Nekadassnji glavni vinovnik medjunarodne izolacije Slovaccke 90-tih godina prosslog veka predlozzio je tako sadassnjem glavnom krivcu za izolaciju, u kojoj se u Evropi nassla socijaldemokratska stranka SMER premijera Roberta Fica zato ssto ima Slotine nacionaliste u vladi, da se za dobro Slovaccke povucce.
"Ne secham se da mi je to rekao", reagovao je Slota na Meccijarovo priznanje na TV da mu je predlagao da ode, a ovog vikenda Slota je ponovo izabran na ccelo Slovaccke narodne stranke koja izaziva podozrenje medjunarodne zajednice zbog nacionalisticke politike prema madjarskkoj manjini.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG