Dostupni linkovi

logo-print

OSIJEK


Osjeccko-baranjska policija saopsstila je danas da je uhapsila ssestoro bivssih pripadnika Samostalne uskoccke satnije (SUS) zbog sumnje da su u Osijeku krajem 1991. i poccetkom 1992. godine poccinili ratni zloccin protiv srpskih civila.
"Konaccno, nakon 15 godina imamo informacije o ubistvima civila u Osijeku, od razressenja celokupne organizacije i komandne strukture, te poccinioce ratnih zloccina koji se odnose na likvidaciju civila, koji su zatim bacceni u Dravu vezanih ruku i sa selotejpom preko usta", rekao je komandant Policijske uprave osjeccko-baranjske Vladimir Faber.
Portparol osjeccko-baranjske policije Edita Roterbauer potvrdila je da je ssestoro uhapssenih osumnjicceno za ratni zloccin u kojemu su zzrtve bili Branko Lovrich, Radoslav Ratkovich, Milutin Kutlich, Alija SSabanovich i visse za sada nepoznatih osoba.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG