Dostupni linkovi

logo-print

LUKSEMBURG


Srpski premijer Vojislav Kosstunica che u ponedeljak u Luksemburgu izvestiti ministarsku "trojku" EU o sprovodjenju "akcionog plana" njegovog kabineta za punu saradnju s Hasskim tribunalom.
O saradnjji Srbije sa medjunarodnim sudom danas cce evropske zvaniccnike informisati i glavna hasska tuzziteljica Karla Del Ponte.
Srpski premijer je najavio da che "trojki" EU obrazlozziti stav Beograda da bi ipak trebalo obnoviti pregovore o pridruzzivanju sa EU, koji su prekinuti u aprilu.
Medjutim, kako je saopssteno u Briselu to se tessko mozze occekivati jer nije Beograd nije ispunio obavezu izruccenja hasskog optuzzenika Ratka Mladicca.

LUKSEMBURG
Specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari razgovarache u ponedeljak sa luksembursskim premijerom ZZan-Klodom Junkerom i
ministrom inostranih poslova ZZanom Aselbornom o procesu utvrdjivanja statusa Kosova.
Istovremeno, najavljeno je da cce ssefovi diplomatija EU na sastanku u utorak pozvati Beograd i Prisstinu da "konstruktivno" i bez "jednostranih i provokativnih akcija" saradjuju sa specijalnim izaslanikom UN za Kosovo Martijem Ahtisarijem, u cilju priblizzavanja stavova o finalnom statusu Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG