Dostupni linkovi

logo-print

PANCEVO


Predsednici Srbije i Makedonije Boris Tadicc i Branko Crvenkovski prisustvovali su danas u Panccevu centralnoj proslavi 60. godissnjice doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu. Oni su u Panccevu otvorili kancelariju Nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji, a u obližnjem selu Jabuka, u kome živi najvecci broj pripadnika ove manjine, razgovarali sa predstavnicima Nacionalnog Saveta i lokalne samouprave. Predsednik Tadicc izjavio je da se, kao predsednik moderne Srbije, zalaže da svaka nacionalna zajednica u Srbiji neguje svoju kulturu, tradiciju i jezik.
Makedonci u Srbiji i Srbi u Makedoniji predstavljaju još jedan most prijateljstva izmedju dva naroda i dve države, izjavio je predsednik Makedonije Branko Crvenkovski, izražavajucci zadovoljstvo položajem makedonske manjine u Vojvodini.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG