Dostupni linkovi

logo-print

LONDON


Ministri spoljnih poslova Kine, Sjedinjenih Država, Francuske, Velike Britanije, Rusije i Nemačke izrazili su na sastanku u Londonu razocarenje nespremnossccu Irana da odustane od obogaccivanja uranijuma. Oni su saopsstili da cce sada zapocceti konsultacije o sankcijama Ujedinjenih nacija protiv vlasti u Teheranu. Rezolucijom Saveta bezbednosti iz jula zatrazzeno je od Irana da do kraja avgusta ispuni zahtev medjunarodne zajednice. Evropska trojka, Francuska, Velika Britanija i Nemaccka ponudile su sredinom godine paket podsticajnih mera Teheranu u zamenu za njegovo odustajanje od obogaccivanja uranijuma. Vissemeseccni pregovori komesara EU Havijera Solane i ssefa iranske delegacije Alija Laridzanija nisu dali rezultate.
Iranski predsednik Mahmoud Ahmedinajad izjavio je danas da je Teheran spreman na prevladavanje krize razgovorima, ali da neće prekinuti obogaćivanje uranijuma.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG