Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Sastanak glavne tuzziteljke Hasskog tribunala Karle del Ponte i srpskog republicckog tuzzioca za ratne zloccine Vladimira Vukccevicha zavrssen je posle visse od pet sati.
Del Ponteova je posle tog susreta u zgradi Specijalnog suda otissla na sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadichem.
Portparol hasskog tuzzilasstva Anton Nikiforov rekao je novinarima da su sastanku, pored Karle del Ponte i Vladimira Vukccevicha prisustvovali i ssefovi dve bezbednosne sluzzbe, a na pitanje koji, Nikiforov je odgovorio "vi to znate - najvazzniji".
Upitan da li je Radovan Karadzzich "novi uslov za Srbiju", Nikiforov je zapitao - "A kada je prestao da bude?".
Del Ponteova bi sutra trebalo da se sretne i sa premijerom Srbije Vojislavom Kosstunicom i ssefom diplomatije Vukom Drasskovichem.
Glavna tuzziteljica Hasskog tribunala razgovarala je krajem prossle nedelje u Helsinkiju, sa evropskim komesarom za prossirenje Olijem Renom, ocenivssi da Srbija nije napravila pomak u hvatanju hasskog begunca Ratka Mladicha i drugih optuzzenih.
Occekuje se da che EU sredinom oktobra pozvati Del Ponteovu da proceni da li Srbija ccini sve ssto mozze da uhapsi generala Mladicha i druge optuzzene, na osnovu ccega cce Brisel odlucciti da li che sa Beogradom obnoviti pregovore o pridruzzivanju koje je prekinula u maju, possto srpske vlasti nisu izruccile Mladicha u obechanom roku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG