Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Na izborima u nedelju za Predsednisstvo Bosne i Hercegovine najvisse glasova za bossnjacckog cclana, prema nezvaniccnim podacima, osovjio je lider Stranke za BiH (SBiH) Haris Silajdzzich, kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata Nebojssa Radmanovich ubedljivo vodi u nadmetanju za srpskog predstavnika, dok u utrci hrvatskog cclana Predsednisstva BiH, vodi kandidat Socijaldemokratske partije (SDP). Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH potvrdila je danas da je kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zzeljko Komsic, pobednik izbora za hrvatskog cclana Predsedni{tva BiH.
Portparol HDZ-a Misso Relota izjavio je da je Komsic izabran glasovima nehrvata i da je to "tragedija za hrvatski narod u BiH".
Na parlemntarnim izborima Stranka nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika odnela je ubedljivu pobedu u Republici Srpskoj, osvojivssi visse od 50 odsto glasova, dok u Federaciji i Stranka demokratske akcije i Socijaldemorkatska partija tvrde da su dobile najvisse glasova.
Centralna izborna komisija najavila je da cce potpunije rezultate objaviti u ponedeljak u 21. ccas.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG