Dostupni linkovi

logo-print

TBILISI


Gruzija che danas predati ccetiri ruska oficira, koje su gruzijske vlasti uhapsile i optuzzile za sspijunazzu, u nadlezznost predstavnika Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).
Predsedavajuchi ove organizacije, belgijski ministar spoljnih poslova Karl de Huht (Karel De Gucht) trebalo bi kasnije danas da doputuje u Tbilisi, gde che se sastati sa gruzijskim predsednikom Mihailom Sakassvilijem.
Ssaakasvili je nessto ranije okvalifikovao kao preteranim optuzzbe ruskog predsednika Vladimira Putina da Gruzije sprovodi drzzavni terorizam i otima taoce, kao i da gruzijskim rukovodstvom upravljaju sponzori iz inostranstva,
Rusija je povukla vechi deo diplomatskih sluzzbenika iz Tbilisija u znak protesta i saopsstila da je obustavila dogovoreno povlaccenje vojske iz dve ruske vojne baze u Gruziji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG