Dostupni linkovi

SARAJEVO


Sve je spremno za održavanje općih izbora u BiH, koji će biti u nedjelju, 1. listopada , kazao je danas novinarima u Sarajevu predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić.
Više od 2,7 milijuna registriranih glasača ovoga će puta odlučivati između 36 političkih stranaka, osam koalicija i dvanaest neovisnih kandidata. Svi registrirani birači na razini BiH odlučivat će o novom sastavu Predsjedništva BiH te Zastupničkog doma Parlamenta BiH.
Birači iz Federacije BiH još će glasati za zastupnike u Zastupničkom domu federalnog parlamenta te za nove sazive skupština deset županija, dok će u Republici Srpskoj, izravno birati i predsjednika i dva dopredsjednika tog entiteta i novi saziv Narodne skupštine RS.

PODGORICA
Najznačajniji zadaci crnogorske vlade do kraja godine bit će zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i stupanje u članstvo NATO-ovog programa Partnerstvo za mir, kazao je danas premijer Crne Gore Milo Djukanović. U razgovoru sa izvjetiteljem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Marcellom Vernolom, Djukanović je istaknuo opredjeljenost svoje vlade za daljnje reforme.
Evropski parlament bi trebao krajem listopada usvojiti rezoluciju o perspektivi Crne Gore u uniji nakon obnove državnosti, objavio je Vernola u Podgorici gdje je razgovarao i sa predsjednikom skupstine Rankom Krivokapicem.
XS
SM
MD
LG