Dostupni linkovi

MOSKVA/TBILISI


Rusija je zatrazzila hitno oslobadjanje ccetvorice svojih oficira koji su jucce uhapsseni u Gruziji pod optuzzbom za sspijunazzu. Kremlj je u medjuvremenu povukao svog ambasadora iz Tbilisija.
Ssef diplomatije Sergej Lavrov.
"To se mozze samo kvalifikovati kao joss jedna manifestacija "antiruske politike" koju vode vlasti u Tbilisiju. Trazzimo da nassi gradjani budu odmah prosledjeni Rusiji. Mi ccemo upotrebiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju da ih oslobodimo", kazao je Lavrov. On je dodao da Savet bezbednosti treba da se angazzuje u ressavanju ovog incidenta.
Medjutim, ssef Komisije gruzijskog parlamenta za odbranu Givi Targamadze je istakao da se radi o klasiccnoj sspijunazzi.
"Gruzija nastoji da u ovom sluccaju sankcionisse konkretno kriviccno delo bez primesa politike, dok Rusija tezzi da od toga napravi politiccki sluccaj", istakao je Targamadze.
U Tbilisiju, policijske snage i dalje drzze u blokadi teritoriju sstaba Grupe ruske vojske u Zakavkazju. Gruzijski ministar policije Vano Merabissvili sinoch je izjavio da se joss jedan ruski oficir, "takodje pripadnik ruske vojne obavesstajne sluzzbe", skriva na toj teritoriji, i da blokada niche biti ukinuta dok on ne bude predat.
XS
SM
MD
LG