Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Predsedavajuchi Predsednisstva BiH Sulejman Tihich kritikovao je najavljani sporazum tuzzilasstava BiH, Srbije i Hrvatske, prema kojem che se optuzzenima za ratne zloccine suditi prema mestu prebivalissta, a ne drzzavi gde je ratni zloccin poccinjen.
"Sud Bosne i Hercegovine sudio bi samo Bossnjacima, jer bi optuzzeni Srbi i Hrvati otissli u susedne zemlje", saopsstio je danas Tihich. On je naveo da, ako je glavni tuzzilac Tuzzilasstva BiH Marinko Jurccevich napravio takav dogovor, to svakako nije mogao ucciniti u ime Bosne i Hercegovine, vech samo u svoje ime i iskljuccivo u interesu drugih drzzava.
Tihic je pozvao Ured visokog predstavnika, OEBS i druge relevantne medjunarodne institucije da blagovremeno preduzmu mere kako bi bio spreccen ovakav dogovor jer to nije u interesu istine, pravde, uspostavljanja poverenja medju narodima i boljih odnosa medju drzzavama.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG