Dostupni linkovi

logo-print

PODGORICA


Crnogorski premjer Milo Djukanovic rekao je da je bilo nuzzno hapssenje 14 lica albanske nacionalnosti osumnjiccenih za terorizam da bi se zasstitio ustanvi poredak Crne Gore i bezbednost gradjana.
"Da nije bilo neophodna ne bi smo je preduzeli", kazao je Djukanovicc povodom antiteroristiccke akcije policije u Tuzima u subotu.
Direktor Uprave policije Veselin Veljovich reako je za "Vijesti" da su je akcija "Orlov let" izvedena u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost i u koordinaciji sa specijalnim tuziocem za organizovani kriminal Stojankom Radovic i vrhovnim drzavnim tuziocem Vesnom Medenicom. Crnogorska policija je u ovoj akciji saradivala i sa albanskom policijom. Veljovic je rekao da se uskoro mogu ocekivati i nova hapsenja u Crnoj Gori, ali i u Albaniji i na Kosovu gde se navodno nalaze preostali kraci ove teroristicke organizacije. Policija che detalje akcije saopsstiti u ponedeljak.
Zbog akcije su osstro protestvovale dve albanske stranke Demokrstki savez u Crnoj Gori i Alabanska alternativa, dok opozicija smatra da je recc o politiccki motivisanom potezu vlastu da bi uocci izbora pridobila biracce.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG