Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Na listi saradnika Al Qaide, koju je sastavio Savet bezbednosti UN a na osnovu obaveštajnih podataka SAD i EU, nalaze se imena trojice državljana BiH, ali i nekoliko organizacija i fondacija koje su imale kancelarije u BiH, prenosi današnje "Oslobođenje".
Predsednik Komisije za reviziju državljanstava BiH Vjekoslav Vuković potvrdio je da se radi o naturalizovanim državljanima BiH koji nisu dostupni organima gonjenja jer stalno menjaju adrese stanovanja.
Na istom popisu, koji je objavio i Interpol, nalazi se i nekoliko stranih organizacija koje su imale kancelarije širom sveta i u BiH. Jedna od njih je organizacija Al Haramain Al Masjed Al-Aqsa charity foundation, čije su urede u Sarajevu i Travniku, kako je na svojoj listi zabelezzio i UN, svojevremeno zatvorile vlasti BiH.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG