Dostupni linkovi

logo-print

BECC


Zamenik specijalnog izaslanika UN za status Kosova Alber Roan izjavio je danas u Beccu po zavrssetku dvodnevne runde pregovora o Kosovu da nije bilo velikih pomaka, "Raspravljali smo o svemu i dosslo je vreme da se ccine ustupci". On je istakao da se albanska strana pokazala kooperativnom u razgovorima o zasstiti verske i kulturne basstine na Kosovu, ssto se ne mozze recci i za srpske pregovoracce, kazao je austrijski diplomata.
Roan je najavio da che u sluccaju da dodje do zastoja u pregovorima glavni posrednik UN Marti Ahtisari izneti svoj predlog za ressenje statusa Kosova.
Kao sledechi korak Roan je naveo da che 15. septembra u Beccu biti odrzzani pregovori o decentralizaciji koji che se fokusirati na nove opsstine sa srpskom vechinom i njihove granice.
SSef beogradskog tima za prava zajednica na pregovorima u Beccu Aleksandar Simich ocenio je da su predstavnici kosovskih Albanaca bili veoma rigidni.
Nakon zavrssenog sastanka u palati Daun-Kinski, Simich je rekao novinarima da je danassnjim pregovorima pretilo da ne budu odrzzani zbog toga ssto su kosovski Albanci prezentovali svoj dokument koji u podnaslovu naglassava da predstavlja sveobuhvatnu viziju prava zajednica u nezavisnoj drzzavi Kosovo.
Ssef prisstinske delegacije za manjine Veton Suroi da su tokom dva dana pregovora u Beccu, "na zzalost, pomaci Beograda bili veoma siromassni".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG