Dostupni linkovi

logo-print

LONDON


Britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) saopsstio je danas da cce podneti ostavku u narednih godinu dana, ali nije precizirao datum. On je rekao da cce sledecca konferencija Laburisticcke partije ovog meseca biti poslednja na kojoj cce se pojaviti kao njen lider.
Ministar finansija i verovatni Blerov naslednik Gordon Braun rekao je pre toga da cce podrzzati svaku odluku britanskog premijera ali da mora biti u skladu sa interesima stranke i zemlje.
Bler je na toj funkciji skoro 10 godina i predvodio je laburiste u tri uzastopne pobede na parlamentarnim izborima, ali u poslednje vreme belezzi znaccajan pad popularnosti, zbog ccega su iz redova laburista stizali sve uccestaliji zahtevi da se povucce.
Opozicioni konzervativci prosli su kroz slicnu unutarpartijsku krizu pre 16 godina kada je smenjena tadasnja premijerka Margaret Taccer.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG