Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sudjenje za ubistvo premijera Zorana Djindjicha nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a sudskim vechem predsedava sudija Nata Mesarovich possto sudija Marko Kljajevich nije dossao u sud, nakon ssto je prossle sedmice zatrazzio da bude razressen sudijske duzznosti.
Mesarovich je na poccetku sudjenja rekla da niko ne mozze biti smatran kirivim dok se to ne utvrdi pravosnazznom presudom suda i da drzzavni organi i mediji moraju to da posstuju.

SARAJEVO
Bivssi komandant 503. brdske brigade Armije BiH Hamdija Delalich ocenio je da je video-snimak, na kojem on jedinicama Armije BiH naredjuje da poraze neprijatelje nebirajuchi sredstva, "namessten i to u politiccke svrhe".
Banjaluccka Alternativna televizija (ATV) objavila je pre dva dana video snimak na kojem Delalich naredjuje jedinicama da "poraze neprijatelja nebirajuchi sredstva".
Delalich je izjavio za sarajevsko "Oslobodjenje" da nije video snimak, ali da je ccuo ssta je objavljeno, te da ne zzeli da objassnjava jer che, kako je rekao, "ispasti kao da se branim, a nema razloga za to".
On je istakao da je jedinica pod njegovom komandom nije napravila bilo kakav zloccin.
XS
SM
MD
LG