Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana ponovio je danas da su "bitno poboljssanje" u saradnji Srbije s Hasskim sudom i "povoljna ocena" tuzzioca Karle del Ponte uslov za obnovu pregovora EU i Beograda o sporazumu o pridruzzivanju i stabilizaciji.
Solana je, u saopsstenju posle razgovora sa srpskim ministrom finansija Mladjanom Dinkichem u Briselu, "pozvao Srbiju da svoju energiju usredsredi na sprovodjenje u julu usvojenog Akcionog plana za saradnju s Hasskim tribunalom".
Mladjan Dinkich je izjavio da je od ccelnika Evropske unije dobio podrssku za zzelju Srbije da u 2008. postane kandidat za cclanstvo u EU, pod uslovom da prethodno potpisse Sporazum o stabilizaciji i pridruzzivanju.
EU je prekinula pregovore sa Srbijom u aprilu zbog neizruccenja Ratka Mladica.
Visoki evropski predstavnik je "naglasio punu podrssku (izaslaniku UN za Kosovo) Martiju Ahtisariju i ohrabrio srpsku delegaciju da udje konstruktivno u predstojechu rundu pregovora" o Kosovu, navodi se u saopsstenju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG