Dostupni linkovi

MUMBAJ


Više od 100 seljaka u plodnoj indijskoj provinciji izvršilo je prošlog mjeseca samoubistvo jer nisu mogli otplatiti kredite, saopćila je jedna nevladina organizacija. U šest okruga države Maharaštra, u kojima se mahom uzgaja pamuk, u avgustu se ubio rekordan broj od 105 poljoprivrednika, čime se bilans ove godine povećao na 814, navela je u izvještaju organizacija "Vidarba Jan Andolan Samiti", prenose agencije. Vlada u Nju Delhiju nije bila dostupna da komentira izvještaj.

DŽAKARTA
Zemljotres jačine 6,1 stepeni Rihterove skale registriran je jutros na više ostrva u istočnom dijelu Indonezije, a za sada nema informacija o žrtvama ni materijalnoj šteti, saopćeno je iz seizmološkog centra. Potres je registriran oko 8 sati po lokalnom vremenu ispod površine mora na 146 kilometara jugozapadno od lokaliteta Tual na ostrvima Kai.

PODGORICA
Javno tužilaštvo Albanije zatražilo je ukupno 40 godina zatvora za trojicu krijumčara oružjem, optuženih da su početkom decembra prošle godine iz Crne Gore u Albaniju pokušali prošvercati nekoliko raketa "strijela 2M". Švercerski lanac je 13. decembra prošle godine prekinut u blizini Tirane.
XS
SM
MD
LG