Dostupni linkovi

logo-print

TEHERAN


Oko 30 putnika i cclanova posade je poginulo u požaru koji je izbio prilikom sletanja aviona u Mašadu na severoistoku Irana.
Lokalni mediji su prethodno javili da je stradalo 90 lica i strahovalo se da je bilo joss zzrtava koje su se ugussile od dima, medjutim spasilaccke sluzzbe uspele su nakon izbijanja pozzara da spasu veccinu putnika i cclanova posade od ukupno 147 koliko ih je bilo u avionu marke Tupoljev –154 starom oko 25 godina. Predstavnik Iranske agencije za civilni vazdussni saobraccaj, saopsstio je da je mogući uzrok nesreće pucanje gume na točkovima aviona prilikom sletanja i da se najverojatnije radi o grešci pilota.
Avionske nesrecce u Iranu su uccestale jer je zbog sankcija SAD ova zemlja spreccena da nabavlja nove letilice na Zapadu, pa je prinudjena da nabavlja zastarele varijante iz zemalja bivsseg Sovjetskog Saveza.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG