Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Zastupnici optuzzbe na sudjenju Momccilu Krajissniku pred Hasskim tribunalom tvrdili su danas u zavrssnoj recci da su dokazali da je on bio u vrhu zloccinacckog poduhvata etnicckog ccisschenja nesrba tokom rata u BiH.
Bivssi predsednik Skupsstine Republike Srpske, Krajissnik je optuzzen za genocid i zloccine protiv ccoveccnosti nad Bossnjacima i Hrvatima 1992. godine.
Tuzzilac Alan Tiger (Tieger) je kazao da su u samom vrhu vodjstva bosanskih Srba bili Radovan Karadzzich "kao neosporni lider" i Krajissnik "kao ccovek od poverenja, temeljan i mochan". Odbacujuchi tvrdnju odbrane da su bosanski Srbi samo branili svoje teritorije, tuzzilac je citirao Krajissnikove recci iz tog vremena o "oslobadjanju srpskog prostora" i pretvaranju Drine kao granice u "kiccmu" srpskih teritorija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG