Dostupni linkovi

logo-print

BEC


Austrijanka Natasha Kampusch (18), koja je provela osam godina u podrumu iskopanom ispod garaze u selu Strashofu, 20 kilometara istocno od Beca, izjavila je u ponedeljak da je njen otmicar Volfgang (Wolfganag) Priklopil "deo njenog zivota" i da joj tokom otmice nije nista nedostajalo. "U principu, nemam osecaj da sam nesto propustila".
Ona je zatrazzila da je javnost neko vreme ostavi na miru.
"Svi zele postavljati pitanja o intimnim detaljima, ali oni se ne ticu nikoga".
Podrum iskopan ispod garaze, prostopriju bez prozora s uzanim otvorom za ulaz, Natasha je nazvala svojom sobom. "To je moja soba i javnost ne treba da je vidi".
Ona je takoder opovrgnula da je Priklopila ikada zvala "gospodarom", iako je navela da je 44-godisnji tehnicar za komunikacije to od nje trazio.
Austrijska policija je odmah nakon sto se Natasha prijavila saopsstila da ona pati od takozvanog "stokholmskog sindroma", koji se javlja tokom dugogodisnjeg boravka u rukama otmicara - zrtve u sklopu psiholoskog mehanizma zastite, u sitaucijama kada im je ugrozen zivot, izrazavaju simpatije prema svojim otmicarima.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG