Dostupni linkovi

logo-print

TEHERAN


Iran je ocenio kao uvredu za Savet bezbednosti najavu SAD da cce mimo njega formirati nezavisnu koaliciju koja bi nametnula sankcije Teheranu, ako svetska organizacija ne bude delovala odluccno u spreccavanju Irana da nastavi svoj nuklearni program. Los Andjeles Tajms je objavio u subotu izjavu americckog ambasadora pri UN da cce njegova zemlja sa saveznicima zamrznuti finansijska sredstva Irana u inostranstvu i ogranicciti trgovinu, ako Savet bezbednosti ne bude delovao.
Zvaniccni Teheran je danas saopsstio i da ga ne zabrinjava rok koji su mu postavile UN za suspenziju nuklearnog programa, kao ni politiccke i ekonomske sankcije sa kojima bi mogao da bude suoccen ako ga ne isposstuje.
Savet bezbednosti UN dao je Iranu rok do ccetvrtka da obustavi kljuccni deo svog nuklearnog programa - obogachivanje uranijuma.
Iran je to odbio, a rok je nazvao ilegalnim.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG