Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Tim za politiccke razgovore o buduchem statusu Kosova i Metohije negirao je danas da je uputio bilo kakav zahtev privremenoj Skupsstini Kosova da usvoji "Lex specialis" o povrachaju imovine samo Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).
U saopsstenju se navodi da je stav drzzavnog pregovaracckog tima o pitanju povrachaja imovine SPC iznet na pregovorima u Beccu i da nije pretrpeo nikakve izmene.
Predsednik Srbije Boris Tadich je tada predoccio kompromisnu formulu prema kojoj bi privremene institucije prihvatile naccelo povrachaja imovine crkvi i obavezale se da vrate deo njenih dobara
koja su sada javna svojina i koja ulaze u dogovorene zasstine zone oko manastira i drugih spomenika.
"Ta dobra bi se vratila kada bi se na Kosovu doneo Zakon o povrachaju imovine. Druga dobra koja su sada javna svojina a ulaze u dogovorene zasstitne zone, SPC bi odmah otkupila po njihovoj trzzissnoj ceni", rekao je Tadich.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG