Dostupni linkovi

logo-print

BERLIN


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristian Ssvarc Ssiling boravi u dvodnevnoj poseti Berlinu, gde će sa visokim nemačkim diplomatama razgovarati o planovima za zatvaranje Ureda visokog predstavnika i formiranje Ureda specijalnog predstavnika EU. Upravni odbor Veća za implementaciju mira će ponovo razmotriti i potvrditi svoju konačnu odluku o zatvaranju OHR-a na sastanku koji će se održati u februaru naredne godine.
Ukoliko Upravni odbor bude suočen sa situacijom da su ključne reforme blokirane te da ne može biti potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, to bi moglo uticati na odlaganje odluke o zatvaranju OHR-am ranije najavljene za sredinu sledecce godine. “Odgađanje tranzicije OHR-a u Ured specijalnog predstavnika EU nije u interesu Bosne i Hercegovine, i to bi samo usporilo BiH na njenom putu ka Evropi.“ izjavio je Viskoki predstavnik hristian-Schwarz Schilling.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG