Dostupni linkovi

logo-print

NJUJORK/BEJRUT


Francuska i Sjedinjene Drzave postigle su u petak sporazum o konacnom nacrtu rezolucije koja ima za cilj da okoncca sukob izmedu Izraela i Hezbollaha, najavljujucci da cce Savet bezbednosti glasati o ovom predlogu tokom dana, kazala je britanski ministar za spoljne poslove Margaret Beket.
U nacrtu rezolucije se navodi da cce svetska organizacija poslati 15 hiljada pripadnika mirovnih snaga u juzzni Liban kao podrssku libanskoj vojsci koja che u tu oblast dochi po "povlaccenju Izraela",
UN snage bi nadgledale prekid neprijateljstava i da che pomochi libanskim snagama da uspostave punu kontrolu nad oblasschu koja je, do dolaska Izraela, bila pod kontrolom Hezbolaha.
U nacrtu se, medjutim, ne poziva na trenutan prekid neprijateljstava a od Izraela se trazzi da povucce svoje snage "ssto je pre moguche".
U Libanu od 1978. godine nalazi oko 2.000 UN vojnika i posmatracca.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG